Ryba w panierce chrzanowej

Zdrowa i pyszna ryba , nie tylko na piatek

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Kalorie:
60 kcal
Porcje:
18 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 3 rozmrozone filety z mintaja , morszczuka lub pangi
  • 3 lyzeczki chrzanu tartego
  • sol
  • pieprz
  • 6 lyzek maki
  • 6 lyzek bulki tartej
  • 3 jajka
  • olej do smazenia

Przygotowanie

  1. Filety osuszyc recznikiem papierowym z nadmiaru wody . Kazdy filet podzielic na 6 kawalkow . Oproszyc je intensywnie sola i pieprzem z obu stron . Przygotowac panierke : do jednego talerza wbic jajka i wymieszac je widelcem z chrzanem . Do dwoch innych nasypac make i bulke . Kawalki ryby panierowac w mace , jajkach z chrzanem i na koncu w bulce . Na patelnie wlac olej i rozgrzac go . Rybe smazyc na rumiano z obu stron . Podawac od razu po usmazeniu , wraz z ziemniakami , sosem pieczeniowym i buraczkami .
ryby obiad ryba kolacja wegetariańska chrzan
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze