Ryba w cieście naleśnikowym

Mała odmiana smażonej ryby.

ryba

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 160 głosów)

Składniki:

  • 2 filety z pangi (może być inna dowolna ryba)
  • 1 jajo
  • 1/2 szklanki mleka
  • mąka
  • ew. koperek (może być suszony)
  • sól
  • pieprz
  • ew. sok z cytryny
  • olej do smażenia

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Każdy filet przekroić na 4 części, natrzeć solą, pieprzem i koperkiem. Można skropić sokiem z cytryny.
  • Z jajka, mleka i mąki przybotować bardzo gęste ciasto naleśnikowe.
  • Każdy filet maczać w cieście z obu stron i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy