Ryba w cieście naleśnikowym

Mała odmiana smażonej ryby.

Dodany przez:

Ryba w cieście naleśnikowym

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 2 filety z pangi (może być inna dowolna ryba)
  • 1 jajo
  • 1/2 szklanki mleka
  • mąka
  • ew. koperek (może być suszony)
  • sól
  • pieprz
  • ew. sok z cytryny
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Każdy filet przekroić na 4 części, natrzeć solą, pieprzem i koperkiem. Można skropić sokiem z cytryny.
  2. Z jajka, mleka i mąki przybotować bardzo gęste ciasto naleśnikowe.
  3. Każdy filet maczać w cieście z obu stron i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
ryby obiad ryba dla dzieci
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze