ryba w białym sosie

Rybka palce lizać

ryba

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 163 głosów)

Składniki:

  • 4 płaty ryby soli
  • 1/2 cytryny sok
  • 1/2 cebuli
  • czosnek w proszku ( do przyprawienia ryby )
  • imbir szczypta
  • warzywko +pieprz do przyprawienia ryby
  • 4 łyżki śmietany
  • 1-2 łyżek masła
  • 1/2 pęczka koperku zielonego

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1 Rybę polewamy sokiem z cytryny i przyprawiamy przyprawami. Odstawiamy na 20 minut.
  • 2 po tym czasie rozgrzewamy patelnie i dajemy mało jak zacznie sie topić to dodajemy rybe z tym sosem z marynaty
  • ii dusimy rybke15 minut na małym ogniu dodając bebule pokrojona w kostkę.
  • na samym końcu dodajemy śmietanę i można jeszcze doprawic sos warzywkiem do smaku i dodajemy koperek drobno porojony.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy