Ryba po japońsku

Zawsze gości na naszym wigilijnym stole.

Czas przygotowania:
80 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 169 głosów)

Składniki:

  • Składniki:
  • 1 kg pangi,
  • 1,5 szkl. mleka,
  • szkl. mąki,
  • jajko,
  • sól, pieprz.
  • Zalewa:
  • 3 czerwone papryki,
  • 4 cebule,
  • 1/2 słoika ogórków konserwowych,
  • 1/2 szkl. oleju,
  • szkl. wody,
  • 4 łyżki octu,
  • 6 łyżeczek cukru,
  • sól, pieprz,
  • mały koncentrat pomidorowy,
  • 5 łyżek pikantnego ketchupu

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1. Rybę pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Resztę składników zmiksować. Rybę maczać w cieście, smażyć z obu stron.
  • 2. Paprykę pokroić w kosteczkę, cebulę w półtalarki a ogórki w plasterki. Przełożyć do garnka, zalać wodą i octem, dodać cukier i łyżeczkę soli. Dusić ok. 20 min na małym ogniu. Dodać ketchup i przecier, poddusić. Rybę zalać sosem. Schłodzić.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy