ryba po japońsku

ryba po japońsku

rybafilet

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.3 z 202 głosów)

Składniki:

  • ciasto naleśnikowe: 1 jajko, 3 łyżki mąki, troszkę mleka, 1 łyżeczka "Vegety"
  • zalewa: 2 szklanki wody, 2 łyżki cukru, 2 łyżki octu, szczypta soli, 1/2 szklanki oleju, 1 mały przecier pomidorowy, 4 łyżeczki pkantnego ketchupu, ziele ang, liść laurowy, pieprz mielony
  • Warzywa: 2 duże czerwone papryki, 3 duże cebule, 5 srednich ogórków korniszonów
  • 70 dkg filetów np. z pangi

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Rybę usmażyć w cieście naleśnikowym, wszyskie składniki zalewy wrzucić do garnka i zagotować. Paprykę pokroić w paski, cebule - w plastry, ogórki - w paski. Usmażoną rybę przekładać na przemian warstwami warzyw, zalać gorącą zalewą, przykryć, schłodzić.
  • Jest to troszkę coś innego niż "ryba po grecku" i jest samczne.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy