Ryba po Grecku

delikatna i smaczna

ryba

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 152 głosów)

Składniki:

  • 1 . Panga 1 kg lub dowolna ryba
  • 2 . Marchewka 1 kg
  • 3. Pietruszka 1 szt
  • 4. Seler połowa
  • 5 . Koncentrat pomidorowy
  • 6 . Cytryna
  • 7. Wegeta , sol , pieprz
  • 8 . Cukier 1 łyzeczka
  • 9 . Jajka 2 szt
  • 10 Bułka tarta do panierowania

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1. Rozmrozoną rybe posypac wegeta , sola i pieprzem , polac sokiem z cytryny odstawic na pare min.
  • 2 . Rybe maczac w jajku i bułce tartej smazyc na oleju . Usmazyc i odstawic.
  • 3. Na tarce o duzych oczkach zetrzec warzywa .
  • 4 . Warzywa smazyc pare min. na oleju ciągle mieszając podlac wodą i dusic do miekkosci doprawic cukrem, sola , dodac koncentrat i liśc laurowy chwile smazyc .
  • 5 . Na miseczke wyłozyc rybe i układac warstwami ryba warzywa . Odstawic na dzien do lodówki smacznego

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy