Ryba po Grecku
Ryba po Grecku - Przepis na Ryba po Greckudelikatna i smaczna
ryba
- Czas przygotowania:
- 40 min.
- Dla ilu osób:
- dla 8 osób
Ocena:
(średnia 4.51 z 152 głosów)
Składniki:
- 1 . Panga 1 kg lub dowolna ryba
- 2 . Marchewka 1 kg
- 3. Pietruszka 1 szt
- 4. Seler połowa
- 5 . Koncentrat pomidorowy
- 6 . Cytryna
- 7. Wegeta , sol , pieprz
- 8 . Cukier 1 łyzeczka
- 9 . Jajka 2 szt
- 10 Bułka tarta do panierowania
Okazje:
Sposób przygotowania:
Kroki wykonania:
- 1. Rozmrozoną rybe posypac wegeta , sola i pieprzem , polac sokiem z cytryny odstawic na pare min.
- 2 . Rybe maczac w jajku i bułce tartej smazyc na oleju . Usmazyc i odstawic.
- 3. Na tarce o duzych oczkach zetrzec warzywa .
- 4 . Warzywa smazyc pare min. na oleju ciągle mieszając podlac wodą i dusic do miekkosci doprawic cukrem, sola , dodac koncentrat i liśc laurowy chwile smazyc .
- 5 . Na miseczke wyłozyc rybe i układac warstwami ryba warzywa . Odstawic na dzien do lodówki smacznego
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
30 min.

Przygotowanie: 30 minut Smażenie: 30 minut Porcja: 220 kcal Składniki na 4–6 porcji
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
60 min.

Ryba po grecku - nieskomplikowana, a smakuje wyśmienicie !
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
60 min.

Ryba po grecku
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
40 min.

Moje ulubione danie z rybami. Smaczne, tanie i niskokaloryczne!
RYBA PO GRECKU
Czas przygotowania:
120 min.

Rybę podaje się na zimno. Jest przepyszna.
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
50 min.

Aromatyczny filet z ryby w chrupiącej panierce pod pierzynką z zimowych warzyw...
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
50 min.

Pyszna lekko pikantna rybka
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
60 min.

Łatwy sposób na rybę -również na wigilijny stół.