Ryba po grecku
Ryba po grecku - Przepis na Ryba po greckuRyba po grecku

Przekąski
- Czas przygotowania:
- 60 min.
- Dla ilu osób:
- dla 5 osób
Ocena:
(średnia 4.39 z 150 głosów)
Składniki:
- 1 kg ryby najlepiej fileta (karp, panga, morszczuk)
- 8 dużych marchewek
- 2 duże pietruszki
- 1 seler
- puszka groszku konserwowego
- 1 koncentrat pomidorowy
- przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe
- jajko
- bułka tarta
Kroki wykonania:
- 1. Rybę pokroić w kawałki, każdy kawałek osolić, opieprzyć, skropić sokiem z cytryny.
- 2. Jajko roztrzepać, rybę umoczyć w jajku i bułce tartej, usmażyć.
- 3. Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa podmażyć na oleju, dodać liście laurowe i ziele angielskie, osolić i popieprzyć, dodać troszkę cukru. W trakcie można dolać wody. Jak warzywa będą gotowe, dodać groszek konserwowy i koncentrat pomidorowy. Wszystko wymieszać.
- 4. W naczyniu ułożyć warstwę warzyw i na nie położyć warstwę ryb, następnie znowu warzywa, ryby i warzywa.
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
30 min.

Przygotowanie: 30 minut Smażenie: 30 minut Porcja: 220 kcal Składniki na 4–6 porcji
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
60 min.

Ryba po grecku - nieskomplikowana, a smakuje wyśmienicie !
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
40 min.

Moje ulubione danie z rybami. Smaczne, tanie i niskokaloryczne!
RYBA PO GRECKU
Czas przygotowania:
120 min.

Rybę podaje się na zimno. Jest przepyszna.
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
50 min.

Aromatyczny filet z ryby w chrupiącej panierce pod pierzynką z zimowych warzyw...
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
50 min.

Pyszna lekko pikantna rybka
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
40 min.

delikatna i smaczna
Ryba po Grecku
Czas przygotowania:
60 min.

Łatwy sposób na rybę -również na wigilijny stół.