Ryba po grecku

Pyszne danie ;)

ryba

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 152 głosów)

Składniki:

  • 1 kg filetów
  • 2 cebule
  • 3 marchewki
  • 1/2 selera
  • 1 pietruszka
  • 4 łyzki przecieru pomidorowego
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • olej
  • szklanka wody
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Na początek jajka rozbijamy i trzepiemy razem z sola i pieprzem. Filety kroimy. Filety obtaczamy w mące i w żółtku
  • Smażymy je, aż będą złociste
  • Teraz kroimy cebulę i przesmażamy
  • Obieramy marchew, selera i pietruszkę.
  • Warzywa trzemy na tartce
  • Dodajemy je do cebuli, solimy i pieprzymy. Dodajemy też wodę. Na małym ogniu wszystko troszkę podgrzewamy przez około 40 minut. Dodajemy do tego przecier i gotujemy przez 7 minut. I gotowe. SMACZNEGO ;)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy