Ryba po grecku

Pyszne danie ;)

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 3.33 z 3 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 kg filetów
  • 2 cebule
  • 3 marchewki
  • 1/2 selera
  • 1 pietruszka
  • 4 łyzki przecieru pomidorowego
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • olej
  • szklanka wody
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Na początek jajka rozbijamy i trzepiemy razem z sola i pieprzem. Filety kroimy. Filety obtaczamy w mące i w żółtku
  2. Smażymy je, aż będą złociste
  3. Teraz kroimy cebulę i przesmażamy
  4. Obieramy marchew, selera i pietruszkę.
  5. Warzywa trzemy na tartce
  6. Dodajemy je do cebuli, solimy i pieprzymy. Dodajemy też wodę. Na małym ogniu wszystko troszkę podgrzewamy przez około 40 minut. Dodajemy do tego przecier i gotujemy przez 7 minut. I gotowe. SMACZNEGO ;)
ryby ryba ryba po grecku
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze