RYBA PO GRECKU
RYBA PO GRECKU - Przepis na RYBA PO GRECKUŁatwy sposób na rybę -również na wigilijny stół.

ryba
- Czas przygotowania:
- 60 min.
- Dla ilu osób:
- dla 8 osób
Ocena:
(średnia 4.48 z 180 głosów)
Składniki:
- 1 kg filetów rybnych np.mintaj
- 3 duże marchewki
- 3 cebule
- 1 pietruszkę
- 1 seler
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 liście laurowe
- kilka kulek ziela angielskiego
- sól
- przyprawę np. Warzywko
- 1 łyżka cukru
Kroki wykonania:
- Ryby posolić i obsmażyć w panierce: bułka tarta-jajko-bułka tarta lub mąka.
- Marchew,pietruszkę,seler obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę drobno pokroić. Olej rozgrzać w garnku,następnie włożyć cebulę lekko zarumienić i dodać resztę warzyw.Wymieszać razem i przyprawić. Dusić przez 15 minut na papkę. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze 10 minut na małym ogniu. Potem usmażone ryby poprzekładać warzywami.Zostawić na kilka godzin aby ryby przeszły smakiem warzyw. Najlepiej przygotować dzień wcześniej.
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
30 min.

Przygotowanie: 30 minut Smażenie: 30 minut Porcja: 220 kcal Składniki na 4–6 porcji
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
60 min.

Ryba po grecku - nieskomplikowana, a smakuje wyśmienicie !
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
60 min.

Ryba po grecku
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
40 min.

Moje ulubione danie z rybami. Smaczne, tanie i niskokaloryczne!
RYBA PO GRECKU
Czas przygotowania:
120 min.

Rybę podaje się na zimno. Jest przepyszna.
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
50 min.

Pyszna lekko pikantna rybka
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
50 min.

Aromatyczny filet z ryby w chrupiącej panierce pod pierzynką z zimowych warzyw...
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
40 min.

delikatna i smaczna