RYBA PO GRECKU

Łatwy sposób na rybę -również na wigilijny stół.

ryba

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 180 głosów)

Składniki:

  • 1 kg filetów rybnych np.mintaj
  • 3 duże marchewki
  • 3 cebule
  • 1 pietruszkę
  • 1 seler
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 liście laurowe
  • kilka kulek ziela angielskiego
  • sól
  • przyprawę np. Warzywko
  • 1 łyżka cukru

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ryby posolić i obsmażyć w panierce: bułka tarta-jajko-bułka tarta lub mąka.
  • Marchew,pietruszkę,seler obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę drobno pokroić. Olej rozgrzać w garnku,następnie włożyć cebulę lekko zarumienić i dodać resztę warzyw.Wymieszać razem i przyprawić. Dusić przez 15 minut na papkę. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze 10 minut na małym ogniu. Potem usmażone ryby poprzekładać warzywami.Zostawić na kilka godzin aby ryby przeszły smakiem warzyw. Najlepiej przygotować dzień wcześniej.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy