Ryba po grecku

Ryba na wigilie i nie tylko.

dodany przez: Gabbi gabbi

ryba

Czas przygotowania:
60min.
Ocena:

(średnia 4.46 z 168 głosów)

Składniki:

  • 6 filetow mintaja
  • wloszczyzna bez kapusty
  • koncentrat pomidorowy
  • 2 cebule
  • olej do smazenia
  • sol
  • pieprz
  • maka do panierki

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rybe rozmrozic,posolic,panierowac w mace,usmazyc na oleju,ulozyc na polmisek.
  • Warzywa zetrzec na grubej tarce,dodac drobno pokrojony por i cebule.Wlac na patelnie 2 lyzki oleju,dusic az warzywa beda miekkie.
  • Wtedy dodac koncentrat ,sol i pieprz,i jeszcze duscic 5 min.
  • Goracymi polać rybe.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy