Ryba po grecku
Ryba po grecku - Przepis na Ryba po greckuPyszna lekko pikantna rybka

Składniki:
- 3 filety rybne (ja miałam mintaja)
- cytryna
- przyprawa do ryb
- natka pietruszki
- sól,pieprz
- 3 jaja
- mąka
- bułka tarta
- Sos:
- 4 marchweki średnie
- 2 małe pietruszki
- pół małego selera
- 2 cebule
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki ostrego keczupu
- łyżeczka cukru
- sól,pieprz
- ziele angielskie,liść laurowy
Kuchnia:
Kroki wykonania:
- Rybę rozmrozić.Pokroić na mniejsze kawałki. Posypać przyprawą do ryb ,solą i pieprzem. Przyprawione filety przełożyć do miski, polać sokiem z całej cytryny i wkroić natkę pietruszki. Wymieszać razem, i odstawić na ok 2-3 godziny.
- Następnie przygotować sobie mąkę,rozmącone jaja i bułkę tartą. Kawałki ryby panierować -mąka->jaja->bułka->jaja->bułka .
- Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
- Sos: marchew ,pietruszkę i seler obrać i zetrzec na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrac i pokroić w piórka. Na oleju podsmażyć chwilę cebulę,następnie wrzucić starte warzywa i podlać ok szklanką wody,dodac liść i ziele ,dusić pod przykryciem aż zmiękną. Następnie dodać koncentrat i keczup. Wymieszać ,i dodać cukier i przyprawić do smaku. Ciepłe filety przekładać sosem .
- Ozdobić cytryną.
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
30 min.

Przygotowanie: 30 minut Smażenie: 30 minut Porcja: 220 kcal Składniki na 4–6 porcji
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
60 min.

Ryba po grecku - nieskomplikowana, a smakuje wyśmienicie !
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
60 min.

Ryba po grecku
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
40 min.

Moje ulubione danie z rybami. Smaczne, tanie i niskokaloryczne!
RYBA PO GRECKU
Czas przygotowania:
120 min.

Rybę podaje się na zimno. Jest przepyszna.
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
50 min.

Aromatyczny filet z ryby w chrupiącej panierce pod pierzynką z zimowych warzyw...
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
40 min.

delikatna i smaczna
Ryba po Grecku
Czas przygotowania:
60 min.

Łatwy sposób na rybę -również na wigilijny stół.