Ryba po grecku
Ryba po grecku - Przepis na Ryba po greckuRyba po grecku - nieskomplikowana, a smakuje wyśmienicie !

Składniki:
- 1,5 kg ryby (np. panga)
- 3 duże marchewki
- 2 pietruszki
- 1 por
- 1 seler
- 3 cebule
- 1/2 szklanki oleju
- 3 łyzki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
- 2 liscie laurowe
- 4 ziela angielskie
- sok z 1 cytrtny
- sól i cukier do smaku
Okazje:
Sposób przygotowania:
Kroki wykonania:
- Ryba po grecku - pyszny przepis
- Jarzyny zetrzec na tarce o grubych oczkach. Włożyc do dużego rondla z mocno rozgrzanym olejem. Podlac 1/2 szklanki wody. Dodac przyprawy i dusic na malym ogniu około 15 minut. Nastepnie dodac koncentrat i 3 łyzki wody i dusic kolejne 10 minut. Przprawic sokiem z cytryny i mielona papryką.
- Filety rybne smażyc opanierowane na malym ogniu (tak aby się nie zrumieniły)
- Układac na półmisku warstwami: warzywa - ryby - warzywa
- Ryba po grecku gotowa! Nie tylko na świątecznym stole taka ryba po grecku będzie wszystkim smakowała. :)
- Smacznego!
- Zobacz też inny przepis na rybę:
- Ryba na Wigilię
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
30 min.

Przygotowanie: 30 minut Smażenie: 30 minut Porcja: 220 kcal Składniki na 4–6 porcji
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
60 min.

Ryba po grecku
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
40 min.

Moje ulubione danie z rybami. Smaczne, tanie i niskokaloryczne!
RYBA PO GRECKU
Czas przygotowania:
120 min.

Rybę podaje się na zimno. Jest przepyszna.
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
50 min.

Aromatyczny filet z ryby w chrupiącej panierce pod pierzynką z zimowych warzyw...
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
50 min.

Pyszna lekko pikantna rybka
Ryba po grecku
Czas przygotowania:
40 min.

delikatna i smaczna
Ryba po Grecku
Czas przygotowania:
60 min.

Łatwy sposób na rybę -również na wigilijny stół.