Ryba po cygańsku

Ocena:

4.3 (204)

  • 45 min.
  • dla 10 osób
kolejna wariacja z filetami w roli głównej

Składniki:

  • - 1 kg filetów z ryb
  • - 3 duże cebule
  • - 1/2l marynowanej papryki
  • Sos:
  • - 1/2 szkl wody
  • - 1/2 szkl oleju
  • - 3 łyżki dobrego ketchupu
  • - 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • - 3 łyżki cukru
  • - 3 łyżki octu
  • - 3 ziarnka ziela angielskiego
  • - 3 liście laurowe
  • - płaska łyżka soli
  • - łyżeczka pieprzu

Ryba po cygańsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Panierka: jajka, przyprawa delikt, czerwony pieprz – rozbij na jednolitą masę, dodaj mąkę pszenną , wymieszaj, ciasto ma być dość gęste.
  • Rybę obtaczaj w mące a następnie wrzuć do panierki, wymieszaj i usmaż.
  • Zalewa: Składniki zalewy zagotuj, dodaj do tego 3 duże cebule posiekane w kostkę, wcześniej sparzone, oraz 1/2litra papryki marynowanej również pokrojonej w kostkę.
  • Filety ułóż w głębszym naczyniu, wlej zalewę, odstaw na noc do lodówki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne