Ryba po cygańsku

Idealne jako przystawka

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.67 z 9 głosów)

Składniki

  • 0,5 kg fileta z pangi (lub innej ryby np. dorsz, mintaj)
  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego ( nie ten całkiem malutki!!!)
  • 3 łyżki ketchupu
  • 5 łyżek cukru
  • 3 łyżki octu
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 liść laurowy
  • 4- 6 ziaren ziela angielskiego
  • ogórki konserwowe
  • papryka konserwowa
  • cebula

Przygotowanie

  1. 1) Przecier zagotować z ketchupem, cukrem, octem, solą, olejem, liściem lurowym i zielem angielskim.
  2. 2) Rybę opanierować w jajku i mące, usmażyć, pokroic na kawałki, ułożyc na półmisku.
  3. 3) Na usmażoną rybę wyłożyć cebulę posiekaną w półtalarki (może byc sprzona), pokrojone w talarki ogórki oraz w paseczki paprykę. Całość zalać zalewą.
  4. 4) Na wirzech wyłożyć (dla ozdobienia) pokrojone w kostke ogórki oraz paprykę.
  5. ROBIĆ DZIEŃ WCZEŚNIEJ!!!
ryby ryba przekąska dorsz mintaj panga
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze