RYBA PIECZONA W CAŁOŚCI Z KOPERKIEM

RYBA PIECZONA W CAŁOŚCI Z KOPERKIEM

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 oprawiony okoń, labraks, sandacz lub inna ulubiona ryba ze zrównoważonego połowu (polecamy zajrzeć do przewodnika WWF)
  • 6-8 gałązek koperku
  • 20 g masła
  • oliwa z oliwek
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • cytryna

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Rybę nacinamy na ukos z obu stron. Nacieramy oliwą z oliwek, w szczelinach umieszczamy połowę koperku, solimy. Układamy na folii i pieczemy 30-40 minut. Podajemy rybę z masłem, pozostałym koperkiem, przyprawioną pieprzem. Wokół układamy cząstki cytryny. Ryba pieczona doskonale smakować będzie z gotowanymi ziemniakami i sałatą.

Wskazówki

przepis: http://cookmagazine.pl/ryba-pieczona-w-calosci/

dieta zdrowie zdrowa dieta ryby kuchnia gotowanie obiad odchudzanie ryba przekąska kolacja przepis pieczenie fit zdrowe lunch pomysł na kolację cookmagazine sprawdzony przepis slim pomysł na lunch pomysł na obiad pomysł na przekąskę zdrowe odchudzanie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze