RYBA PIECZONA W CAŁOŚCI Z KOPERKIEM

RYBA PIECZONA W CAŁOŚCI Z KOPERKIEM

rybaPrzekąski

Ocena:

(średnia 4.44 z 170 głosów)

Składniki:

  • 1 oprawiony okoń, labraks, sandacz lub inna ulubiona ryba ze zrównoważonego połowu (polecamy zajrzeć do przewodnika WWF)
  • 6-8 gałązek koperku
  • 20 g masła
  • oliwa z oliwek
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • cytryna

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Rybę nacinamy na ukos z obu stron. Nacieramy oliwą z oliwek, w szczelinach umieszczamy połowę koperku, solimy. Układamy na folii i pieczemy 30-40 minut. Podajemy rybę z masłem, pozostałym koperkiem, przyprawioną pieprzem. Wokół układamy cząstki cytryny. Ryba pieczona doskonale smakować będzie z gotowanymi ziemniakami i sałatą.

Porady

przepis: http://cookmagazine.pl/ryba-pieczona-w-calosci/
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy