Rurki z kremem

PYSZNE RURKI Z KREMEM PRAWDZIWY SMAK DZIECIŃSTWA

Deseryrurkikrem

Czas przygotowania:
180 min.
Ocena:

(średnia 4.46 z 162 głosów)

Składniki:

  • Ciasto:
  • 1/2 kg mąki
  • 25 dag margaryny
  • 2 cukry waniliowe,
  • ok 1 szkl gęstej kwaśnej śmietany
  • KREM:
  • wedle uznania- może być z torebki

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mąkę z margaryną posiekać, dodać śmietanę, cukier waniliowy. Dokładnie wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce ok. 1-2 godz.
  • Ciasto wyjąć z lodówki , rozwałkować, kroić w paski i nawijać na rurki. Piec w rozgrzanym piekarniku ok 15-20 min w 200 stopniach, aż się zarumienią. Po wyjęciu wyjąć z foremek, przestudzone napełnić kremem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Główne składniki: