Rurki francuskie z kremem i malinami

Maliny możesz zastąpić wiśniami czy jagodami

Dodany przez:

Rurki francuskie z kremem i malinami

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Kalorie:
200 kcal
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 2 płaty ciasta francuskiego
  • jajko
  • 3 łyżeczki cukru brązowego
  • szklanka kremówki 36%
  • łyżka cukru pudru
  • 3/4 szklanki malin
  • 2 łyżki nalewki malinowej

Przygotowanie

  1. 1. Każdy płat pokrój na 5 pasków
  2. 2. Paski rozwałkuj
  3. 3. Na metalowe foremki nawijaj paski
  4. 4. Foremki umieść na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia
  5. 5. Posmaruj jajkiem wymieszanym z łyżką wody, posyp cukrem
  6. 6. Piecz 20 minut w 220 st. Celsjusza
  7. 7. Zdejmij z rurki
  8. 8. Kremówkę ubij z cukrem pudrem
  9. 9. Maliny rozgnieć z nalewką, połącz ze śmietaną
  10. 10. Krem przełóż do szprycy i napełnij nim rurki
deser krem maliny rurki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze