ROZMARYNOWY KURCZAK

Aromatyczne mięsko,pyszne warzywa...poprostu...

dania mięsne

Czas przygotowania:
50 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 142 głosów)

Składniki:

  • 1 kg udek kurczakowych
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 3 marchewki
  • garść fasolki szparagowej
  • 1 czerwona cebula
  • po 1 łyżce:tymianku,oregano,papryki slodkiej,czosnku granulowanego
  • 2 łyzki rozmarynu
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ziemniaki obieramy,kroimy w ćwiartki,układamy na blasze.Marchewke kroimy w slupki,cebulę w półplasterki.Wykładamy na ziemniaki na blachę.Posypujemy solą,pieprzem.Wszystkie zioła razem mieszamy.Bierzemy łyżkę ziół,posypujemy nimi ziemniaki.Resztą ziół posypujemy udka kurczaka i wykładamy je na warzywa na blaszkę.Na koniec wykładamy fasolkę szparagową.Przykrywamy blachę folia aluminiową,pieczemy ok.35 minut,po czym odkrywamy folię,zeby kurczak i warzywa ładnie się przyrumieniły

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy