Rożki z cebulą

Przygotowanie: 1 godz. Pieczenie: 20 minut Porcja: 190 kcal

Przekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Kalorie:
190.00 kcal
Ocena:

(średnia 4.47 z 194 głosów)

Składniki:

  • opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 3 suszone grzyby
  • 3 cebule
  • 2 suszone śliwki
  • jajko
  • olej
  • sól
  • pieprz

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Ciasto francuskie rozmrozić. Grzyby moczyć 30 minut w letniej wodzie. Osączyć i posiekać. Cebule obrać
  • pokroić w kostkę
  • przelać na sicie wrzątkiem i dobrze odcisnąć. Śliwki drobno pokroić. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni
  • zeszklić cebulę
  • dodać grzyby i śliwki
  • smażyć 2-3 minuty. Przyprawić.
  • Z ciasta wyciąć 12 kwadratów. Na każdym ułożyć porcję farszu
  • brzegi posmarować białkiem
  • złożyć po przekątnej na pół i zlepić.
  • Wierzch posmarować rozmąconym żółtkiem. Rożki piec 20 minut w temperaturze 220 C.

Kalorie: 190.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy