Rozgrzewający gulasz drobiowy

Smaczne rozgrzewające danie z podrobów.

Dodany przez:

Rozgrzewający gulasz drobiowy

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 3.5 z 2 głosów)

Składniki

  • 1/2 kg żołądków drobiowych
  • 1/2 kg serduszek drobiowych
  • 2 cebule
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżeczki vegety
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 czubata łyżka mąki
  • woda
  • 1 łyżka masła
  • 1 marchewka
  • liść laurowy
  • 4 kulki ziela angielskiego

Przygotowanie

  1. Podroby dokładnie umyć , drobno pokroić i obsmażyć na maśle na patelni. Doprawić vegetą i pozostałymi przyprawami, dodać cienko pokrojoną cebulę i marchewkę.Zalać wszystko wodą, wody ma być tyle , żeby podroby były przykryte.Nakryć pokrywką i dusić , na bardzo małym ogniu, aż wszystko będzie miękkie.
  2. Na końcu , mąkę wymieszać z zimną wodą, tak żeby nie było grudek, wlać do gulaszu , wymieszać i chwilę zagotować , aż zgęstnieje.
  3. Smacznego.
vegeta przyprawy obiad cebula podroby drobiowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze