Rosół z makaronem

z 3 mięs.

Dodany przez:

Rosół z makaronem

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

Składniki

  • 2,5 l wody
  • Łata wołowa
  • 5 udek z kurczaka
  • Seler
  • Por
  • Lubczyk
  • Pietruszka
  • Marchew
  • Sól
  • Pieprz
  • Wegeta
  • Makaron „Czaniecki”250 g- pół paczki

Przygotowanie

  1. Mięso opłukać. Włożyć do garnka, wlac wodę, dodać seler, lubczyk, por, obraną marchewkę i pietruszkę- wcześniej umyte. Przyprawić. Po zagotowaniu zebrać „szumy”. Gotować do zmięknięcia mięsa na małym ogniu. Podawać z makaronem- ugotowanym wg przepisu na opakowaniu i posiekana drobno pietruszką.
makaron obiad zupa rosół marchew pietruszka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze