Rosół imbirowy.

Ugotować wywar jarzynowo-mięsny przez godzinę.Odcedzić,doprawić.Zupę podawać z kawałkami kurczaka

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
160 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 600 g.kurczaka,
  • 1 marchew,
  • 50 dag.świeżego imbiru,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 1 papryczka chilli,
  • 1 cebula,
  • 5 liści z limonki,
  • 100 ml.sosu rybnego,
  • sól do smaku,
  • gałązka oregano lub innych ziół.

Przygotowanie

  1. 1.Umytego kurczaka włożyć do garnka z wodą i zagotować,dodać oczyszczoną i umytą marchew,czos-
  2. -nek,pokrojony w plastry imbir,papryczkę chilli,cebulę i liście z limonki.
  3. 2.Gotować z ok.godziny na małym ogniu.Gotowy wywar odcedzić i doprawić sosem rybnym i solą.
  4. 3.Rosół podawać z kawałkami kurczaka lub mięso kurczęcia zmielić i przygotować pierożki.
  5. 4.Dodać marchew pokrojoną w skośne plastry i gałązki dowolnych ziół do smaku.
kurczak imbir zupa zupy jarzyny Azjatycka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy