Rosół imbirowy.

Ugotować wywar jarzynowo-mięsny przez godzinę.Odcedzić,doprawić.Zupę podawać z kawałkami kurczaka

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
90 min.
Kalorie:
160 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 178 głosów)

Składniki:

  • 600 g.kurczaka,
  • 1 marchew,
  • 50 dag.świeżego imbiru,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 1 papryczka chilli,
  • 1 cebula,
  • 5 liści z limonki,
  • 100 ml.sosu rybnego,
  • sól do smaku,
  • gałązka oregano lub innych ziół.

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1.Umytego kurczaka włożyć do garnka z wodą i zagotować,dodać oczyszczoną i umytą marchew,czos-
  • -nek,pokrojony w plastry imbir,papryczkę chilli,cebulę i liście z limonki.
  • 2.Gotować z ok.godziny na małym ogniu.Gotowy wywar odcedzić i doprawić sosem rybnym i solą.
  • 3.Rosół podawać z kawałkami kurczaka lub mięso kurczęcia zmielić i przygotować pierożki.
  • 4.Dodać marchew pokrojoną w skośne plastry i gałązki dowolnych ziół do smaku.

Kalorie: 160

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy