REKLAMA

Roladki z pstrąga

Przygotowanie: 25 minut
Gotowanie: 25 minut
Porcja: 330 kcal
Składniki na 4 porcje

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

roladki Przekąski

Czas przygotowania:
25min.
Kalorie:
330 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 201 głosów)


Składniki:

  • 4 filety z pstrąga
  • listek laurowy
  • sok z 2 cytryn
  • szklanka białego wina
  • 6 ziaren pieprzu
  • 25 dag buraków ćwikłowych
  • 10 dag kuskusu
  • 2 szalotki
  • czerwona papryczka chili
  • łyżka masła
  • 25 dag groszku cukrowego (mrożonego)
  • 25 dag fasolki szparagowej (mrożonej)
  • 2 małe cukinie
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Kuskus zalać gorącą wodą, tak aby go całkowicie przykryła. Odstawić, żeby wchłonął płyn. Rybę oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z 1 cytryny. Buraki umyć, obrać, pokroić w paski.
  • Papryczkę chili przepołowić, usunąć nasiona, posiekać. Szalotki obrać, posiekać, zeszklić na maśle. Dodać buraki, dusić razem 5 minut, wymieszać z chili i kuskusem, przyprawić solą i pieprzem. Na ryby od strony skóry nakładać farsz, zrolować i umocować wykałaczkami.
  • Szklankę wody, wino, liść laurowy, ziarna pieprzu i sól gotować 15 minut. Roladki położyć na sicie, włożyć do wywaru na 6–8 minut.
  • Cukinie umyć. Groszek wrzucić do osolonego wrzątku, blanszować 5 minut. Fasolkę umyć i blanszować

Kalorie: 330

Porady

Zobacz też: Pstrąg pieczony czy pstrąg z grilla? Sprawdzone sposoby na rybę

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy