Roladki z indyka pomarańczowe

Przepis na roladki z indyka w sosie pomarańczowym.

dania mięsneroladki

Czas przygotowania:
55 min.
Kalorie:
345 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 170 głosów)

Składniki:

  • 4 sznycle z indyka
  • sól
  • pieprz
  • 3 cebule
  • 6 łyżek oleju
  • 3 dag płatków migdałowych
  • 20 dag twarogu
  • żółtko
  • sok i skórka z cytryny
  • rozmaryn
  • szklanka bulionu
  • 10 ml soku pomarańczowego
  • cynamon
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • ■ Sznycle rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Przykryć i odstawić na godzinę. Cebule obrać, przekroić na połówki, skropić olejem. Piec około 25 min w temp. 220°C.
  • ■ Migdały zrumienić na suchej patelni, wymieszać z twarogiem, żółtkiem, sokiem i skórką cytrynową. Przyprawić solą, pieprzem i rozmarynem. Farsz rozsmarować na sznyclach, zwinąć w roladki i usmażyć na rozgrzanym oleju. Wyjąć z patelni, trzymać w cieple.
  • ■ Do tłuszczu na patelni wlać bulion i sok pomarańczowy, dodać cynamon, zagotować. Mąkę wymieszać w niewielkiej ilości zimnego bulionu, dolać do sosu, wymieszać i zagotować.
  • Roladki podgrzać w sosie. Podawać z pieczoną cebulą i ziemniakami. Sos przelać do sosjerki.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend !
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!

Kalorie: 345

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy