Roladki z indyka pomarańczowe

Przepis na roladki z indyka w sosie pomarańczowym.

Dodany przez:

Roladki z indyka pomarańczowe

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
345 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 4 sznycle z indyka
  • sól
  • pieprz
  • 3 cebule
  • 6 łyżek oleju
  • 3 dag płatków migdałowych
  • 20 dag twarogu
  • żółtko
  • sok i skórka z cytryny
  • rozmaryn
  • szklanka bulionu
  • 10 ml soku pomarańczowego
  • cynamon
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

  1. ■ Sznycle rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Przykryć i odstawić na godzinę. Cebule obrać, przekroić na połówki, skropić olejem. Piec około 25 min w temp. 220°C.
  2. ■ Migdały zrumienić na suchej patelni, wymieszać z twarogiem, żółtkiem, sokiem i skórką cytrynową. Przyprawić solą, pieprzem i rozmarynem. Farsz rozsmarować na sznyclach, zwinąć w roladki i usmażyć na rozgrzanym oleju. Wyjąć z patelni, trzymać w cieple.
  3. ■ Do tłuszczu na patelni wlać bulion i sok pomarańczowy, dodać cynamon, zagotować. Mąkę wymieszać w niewielkiej ilości zimnego bulionu, dolać do sosu, wymieszać i zagotować.
  4. Roladki podgrzać w sosie. Podawać z pieczoną cebulą i ziemniakami. Sos przelać do sosjerki.
  5. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend !
  6. Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
mięso obiad cebula roladki roladki z indyka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy