Roladki z bakłażana z serkiem Sertop i łososiem

Ocena:

4.62 (142)

Roladki z bakłażana z serkiem Sertop i łososiem

Składniki:

  • 1 średniej wielkości bakłażan
  • 200 g łososia w plastrach lub w kawałku
  • 130g sera topionego Złoty Ementaler Sertop w plastrach
  • 1 średniej wielkości ogórek (słupki)
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Roladki z bakłażana z serkiem sertop i łososiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Bakłażan myjemy pod bieżącą wodą , osuszamy i kroimy wzdłuż na plasterki o grubości ok 3 mm (można odciąć oba końce bakłażana). Rozkładamy plastry na desce i solimy je. Bakłażan po chwili puści soki, które trzeba wytrzeć ręcznikiem papierowym. Smarujemy plastry oliwą z oliwek i grilujemy na grillu lub na patelni grillowej przez kilka minut. Na ciepłe jeszcze plastry bakłażana nakładamy plastry z serka topionego, rozkładamy łososia i słupki ogórka, doprawiamy solą i pieprzem. Zwijamy roladki zaczynając od węższej części bakłażana. Podajemy jako samodzielne danie.
  • Smacznego!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne