Roladki z bakłażan

Coś pysznego :)

SałatkitortillePrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 152 głosów)

Składniki:

  • 1 duży bakłażan
  • 3 marchewki
  • 2 cebule
  • ząbek czosnku
  • pół papryki
  • majonez
  • olej
  • sól, pieprz, kolendra
  • wykałaczki

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1. Bakłażan umyć, osuszyć. Pokroić wzdłóż na cienkie paski. Każdy z pasków dobrze posolić z obu stron i odstawić na około 40 minut. Następnie osuszyć plastry papierowym ręcznikiem i smażyć na oleju . Przekładać na papierowy ręcznik żeby osuszyć plastry z nadmiaru tłuszczu.
  • 2. Na grubej tarce zetrzec marchewkę, posiekać cebulę, pokroić w paski paprykę, wszystko podsmażyć na oleju. Doprawić zmiażdzonym czosnkiem, solą pieprzei i kolędrą.
  • 3. Każdy plaster bakłażanu smarować majonezem. Nałożyć warzywa. Zrolować i spiąć wykałaczką. Podawać na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy