Rolady wolowe

Ocena:

4.4 (206)

  • 2 godz. 30 min.
  • dla 4 osób
Pyszny, typowo slaski, niedzielny obiad.

Składniki:

  • • 3 platy miesa wolowego na rolady
  • • 2 cebule
  • • 100 gram boczku wedzonego
  • • 3 ogorki kiszone
  • • 3 lyzeczki musztardy
  • • sol, pieprz, maggi
  • • maka pszenna
  • • bulion w proszku

Rolady wolowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Boczek wedzony, cebule i ogorki kiszone pokroic w kostke. Mieso posolic, posmarowac musztarda. Na kazda rolade klasc pokrojony bocze, ogorek i cebule. Popieprzyc i zwijac w rolade. Pomoc sobie nitka lub szpikulcami do rolad. Mieso klasc na rozgrzany tluszcz, obrumienic z kazdej strony i nastepnie podlac goraca woda wymieszana z bulionem w proszku. Dusic pod przykryciem, az beda miekkie. Gotowe wyciagnac, a sos zagescic maka wymieszana z woda. Ja podalam z kluskami i kapusta czerwona.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne