roladki_w_galarecie

Roladki w galarecie

Ocena:

4.45 (170)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Idealne na święta i inne okazje

Składniki:

  • 3 plastry schabu
  • 3 kolorowe papryki
  • 15 dag żółtego sera
  • natka pietruszki wg uznania
  • 4 jajka
  • 1 litr bulionu
  • żelatyna
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Roladki w galarecie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Żelatynę rozpuścić w bulionie według przepisu na opakowaniu. Odstawić do stężenia. Plastry schabu spryskać wodą, rozbić dość cienko, oprószyć solą i pieprzem. Pietruszkę umyć, drobno posiekać, posypać na plastry schabu. Zwijać roladę wkładając słupki kolorowych papryk i słupki pokrojonego uprzednio sera. Przygotowane roladki smażyć na oleju na wolnym ogniu często obracając, roladki wystudzić. Pokroić na kawałki o grubości 1, 5 cm. Układać je na półmisku. Jajka ugotować, wystudzić, obrać, przekroić na połowy, ułożyć z roladami, zalać tężejącą galaretką.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne