Roladki serowe

Ocena:

4.54 (185)

  • 26 min.
Pyszna i efektowna przekąska na imprezę.

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA 24 SZTUK
  • 12 cienkich plastrów żółtego serapodłużnego bez dziur (np Gouda, Edamski, Morski)
  • 12 cienkich plastrów sznki gotowanej (mniej więcej wielkości plastrów sera)
  • 300g twarożku naturalnego lub dowolnego(wg uznania)
  • zioła prowansalskie
  • szczypiorek
  • oliwki
  • papryka czerwona
  • sól ziołowa
  • pieprz(najlepiej świeżo zmielony)
  • wykałączki:)

Roladki serowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Twarożek wymieszac z ziołami prowansalskimi i solą ziołowa, pieprzem (wg smaku) dodac posiekany szczypiorek (lub co innego co akurat lubimy). Na każdym plastrze sera ułożyc plaster szynki, posmarowac masa z twarożku i zawinąc roladkę. Tak powstałą roladkę przekroic na pół i w srodek wkłuc wykałaczkę, udekorowac oliwkami i kawałkami papryki. Do dekoracji można użyc tez marynowanych pieczarek.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne