roladki schabowe

roladki schabowe to przepyszne danie, polecam

schabowydania mięsneroladki

Czas przygotowania:
120 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 186 głosów)

Składniki:

  • 1kg schabu
  • 5-6 ogórków kiszonych
  • 6-7plastrów żółtego sera
  • 6-7plastrów szynki
  • olej
  • bułka tarta
  • majeranek
  • ciemny sos do pieczeni
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1 mięso kroimy w plastry rozbijamy tłuczkiem solimy z obu stron.Na każdy plaster mięsa kładziemy ser
  • 2 na ser kładziemy plaster wędliny i dwa podłużne plastry ogórka.Zwijamy mięso w roladki spinamy wykałaczkiami
  • 3 roladki posypujemy majerankiem i obtaczamy w bułce tartej
  • 4 obsmażamy z każdej strony na gorącym oleju,by lekko się zrumieniły,a potem dusimy około 30 minut.Sprawdzamy czy są miękkie.Ciemny sos do pieczeni przygotowujemy według przepisu na opakowaniu .Roladki polewamy gorącym sosem
  • porady;roladki można dusić w bulionie jedna kostka np.warzywnego na litr wody, można też zamiast ogórka dać do środka kawałki papryki czerwonej
  • smacznego

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy