Roladki schabowe z kiszoną kapustą mojej mamy

Smaczne roladki schabowe z kiszoną kapustą, doskonale smakują z tłuczonymi ziemniakami.

Dodany przez:

Roladki schabowe z kiszoną kapustą mojej mamy

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 3.57 z 14 głosów)

Składniki

  • 8 kotletów schabowych( bardzo cienko rozbitych)
  • 30 dkg ugotowanej kiszonej kapusty
  • sól, pieprz
  • 1 czubata łyżka masła
  • 1 łyżeczka majeranku
  • listek laurowy
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną zalać wodą , dodać listek,majeranek, masło, startą na tarce marchewkę i drobno pokrojoną cebulę, ugotować.
  2. Ugotowaną, odcisnąć i w razie potrzeby posiekać nożem, doprawić solą i pieprzem.Kotlety schabowe cienko rozbić, posypać solą i pieprzem.Rozłożyć kotlet na desce i ułożyć farsz z kapusty, zwinąć boki a następnie przód , jak krokiety.
  3. Panierować lekko najpierw w bułce , następnie w roztrzepanym jajku i jeszcze raz cienko w bułce.
  4. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, na małym ogniu( układamy zwinięciem na tłuszcz, na pewno się nie rozlecą…)kilka razy przekręcając żeby się dosmażyły.
  5. Podawać z gotowanymi tłuczonymi ziemniakami.
  6. Smacznego.
mięso warzywa obiad kapusta roladki schab
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy