Roladki schabowe z grzybowym nadzieniem

Wspaniały smak leśnych grzybów.

dodany przez: kamila1957

dania mięsne

Czas przygotowania:
50min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 196 głosów)


Składniki:

  • kotlety schabowe 4 szt
  • sól, pieprz
  • sok z 1/2 cytryny
  • grzyby świeże 60 dag
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • ser żółty 2 łyżki (starty )
  • tarta bułka 2 łyżki
  • mąka pszenna 3 łyżki
  • olej od smażenia 5 łyżek
  • śmietana 18% 125 ml (pół szkl )

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Kotlety rozbić posypać pieprzem, sola i skropić cytryna, odstawić do lodówki na 30 minut
  • Grzyby oczyścić umyć, pokroić na cienkie plasterki
  • Cebule, czosnek posiekać zeszklić na 2 łyżkach oleju, dodać pokrojone grzyby popieprzyć i posolić dusić około 10 minut
  • Odłożyć polowe grzybów, dodać posiekaną pietruszkę, start ser,bułkę tartą wszystko wymieszać
  • nakładać farsz na kotlety zwijać w rulon, obtoczyć w mące i obsmażyć na pozostałym oleju na rumiano ze wszystkich stron
  • Przełożyć do rondla podlać woda i dołożyć resztę grzybów,dosolić jeśli mało słone dusić pod przykryciem 25 minut
  • N a koniec dodać śmietanę.SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy