Roladki schabowe z farszem z cukinii

Roladki schabowe z farszem z cukinii to pomysł na wykorzystanie wcześniej przygotowanego bigosu z cukinii. Schab z cukinią i mozzarellą to smaczne danie na rodzinny obiad.

dania mięsne

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 188 głosów)

Składniki:

  • Kilka plastrów schabu
  • Starta mozzarella
  • Bigos z cukinii (link do przepisu poniżej)
  • 1 jajko
  • Odrobina mielonej papryki
  • Bułka tarta do panierowania
  • Olej i masło do smażenia
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Rozklepujemy cienko plastry schabu, oprószamy solą i pieprzem, posypujemy startą mozzarellą, zostawiając wolne brzegi. Na środek każdego nakładamy „wałeczek” bigosu z cukinii, zakładamy na niego brzegi, formujemy roladki.
  • Panierujemy w jajku rozmąconym z dodatkiem mielonej papryki oraz tartej bułce, smażymy ze wszystkich stron na złoto na oleju z dodatkiem masła. Podajemy z kaszą lub pełnoziarnistym makaronem i surówką z cukinii, jabłka, ogórka i natki pietruszki, na bazie oleju.
  • Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 8/2018.

Porady

Zobacz przepis: bigos z cukinii

 

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy