Roladki gotowane z pstrąga z sosem koperkowym.

Wyśmienite danie na piątkowy obiad, wigile, czy impreze domową. Polecam

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.41 z 188 głosów)

Składniki:

  • Składniki:
  • - filet z pstrąga
  • - 1 dag rodzynki sułtańskie
  • - 1 dag płatki migdałowe
  • - delikt do ryb
  • Wywar do gotowania ryby:
  • - woda
  • - ocet
  • - cukier, sól
  • - wino białe
  • - włoszczyzna + liść i ziele ang.
  • Sos:
  • - wywar z ryby
  • - śmietanka
  • - mąka do zagęszczenia
  • - koperek

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Składniki wywaru zagotować, doprawić ( UWAGA mocny wywar smak słodko- kwaśny) Pstrąga odfiletować, rozłożyć filet posypać delikatem do ryb, dodać rodzynki, migdały, koperek. Zrolować (zacząć od ogona) związać roladę i włożyć do wywaru (czas gotowania zależy od wielkości ryby 30 dag około 8 minut) Sos: 100ml wywaru z gotowania się ryby zagęścić mąką, dodać śmietankę , zdjąć z ognia i dodać koperek.Roladę pokroić na 4 części wyjąć płetwy ułożyć na talerzu, polać sosem ,posypać koperkiem. Smacznego. Zachęcam do obejrzenia moich innych przepisów.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy