Roladki drobiowe z żółtym serem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Filety z kurczaka opłukujemy pod bieżącą wodą, dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i przekrawamy wzdłuż na cienkie plastry.Lekko rozbijamy je tłuczkiem do mięsa, by roladki można łatwiej zwinąć, ale jednocześnie uważamy, by nie podziurawić mięsa.
Plastry mięsa oprószamy z obu stron solą i pieprzem.Układamy na nich plasterki żółtego sera (możemy również dodać paseczek ogórka konserwowego) i ciasno zwijamy roladki.Dokładnie spinamy wykałaczkami (albo obwiązujemy bawełnianą nicią kuchenną) i panierujemy najpierw w mące, a następnie w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i na niewielkim ogniu smażymy roladki ze wszystkich stron, aż nabiorą ładnego jasnozłotego koloru.
Komentarze