Roladki drobiowe z serem, papryką i korniszonem
Na niedzielny obiad proponuję pyszne kolorowe drobiowe roladki z papryką konserwową i korniszonami.
Dodany przez:
filonek
Mięsne
- Czas przygotowania:
- Kalorie:
- 250 kcal
- Porcje:
- 6 porcji
Ocena:
(średnia 3.3 z 23 głosów)
- Danie dietetyczne
Składniki
- 2 piersi z kurczaka
- 2 ogórki konserwowe
- papryka konserwowa (czerwona i żółta)
- 10 dag startego sera żółtego
- 2 łyżki majonezu
- 2 jajka
- 1/2 szklanki bułki tartej
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie
- Filety myjemy i kroimy na cienkie kotlety. Lekko rozbijamy, oprószamy pieprzem, solą smarujemy cienką warstwą majonezu, posypujemy startym serem. Ogórki i paprykę kroimy w słupki, układamy na mięsie i zawijamy. Spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w rozkłóconych jajkach i bułce. Smażymy na złoto na oleju na patelni.
Komentarze