Roladki drobiowe z serem, papryką i korniszonem

Na niedzielny obiad proponuję pyszne kolorowe drobiowe roladki z papryką konserwową i korniszonami.

Dodany przez:

Roladki drobiowe z serem, papryką i korniszonem

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
250 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 3.3 z 23 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 ogórki konserwowe
  • papryka konserwowa (czerwona i żółta)
  • 10 dag startego sera żółtego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Filety myjemy i kroimy na cienkie kotlety. Lekko rozbija­my, oprószamy pieprzem, solą smarujemy cienką warstwą majonezu, posypujemy startym serem. Ogórki i paprykę kroimy w słup­ki, układamy na mięsie i zawi­jamy. Spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w rozkłóconych jajkach i bułce. Smażymy na złoto na oleju na patelni.
kurczak mięso obiad Papryka korniszon
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy