Roladki drobiowe z serem, papryką i korniszonem

Na niedzielny obiad proponuję pyszne kolorowe drobiowe roladki z papryką konserwową i korniszonami.

dania mięsne

Czas przygotowania:
30 min.
Kalorie:
250.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.39 z 181 głosów)

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 ogórki konserwowe
  • papryka konserwowa (czerwona i żółta)
  • 10 dag startego sera żółtego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Filety myjemy i kroimy na cienkie kotlety. Lekko rozbija­my, oprószamy pieprzem, solą smarujemy cienką warstwą majonezu, posypujemy startym serem. Ogórki i paprykę kroimy w słup­ki, układamy na mięsie i zawi­jamy. Spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w rozkłóconych jajkach i bułce. Smażymy na złoto na oleju na patelni.

Kalorie: 250.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy