rolada_z_galaretka

Rolada z galaretką

Ocena:

4.39 (216)

  • 35 min.
W sam raz do kawy.

Składniki:

  • Mąka -7 łyżek
  • Cukier -7 łyżek
  • Jajka -7 szt
  • Proszek do pieczenia -1 łyżeczka
  • Galaretka wiśniowa -2 szt

Rolada z galaretką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • BISZKOPT
  • Białka oddzielić od żółtek, żółtka utrzeć z cukrem do białości.
  • Z białek ubić pianę na sztywno, dodać do masy żółtkowej.
  • Po ściankach naczynia wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać.
  • Ciasto wylać do wyłożonej i wysmarowanej tłuszczem blachę.
  • Piec ciasto w dobrze nagrzanym piekarniku do zrumienienia rolady.
  • Po upieczeniu ciasta wykładamy je na stolnicę, zdejmując papier.
  • Roladę kładziemy na lnianą ściereczkę i ostrożnie zwijamy.
  • NADZIENIE
  • Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu.
  • Tężejącą galaretkę wylewamy na roladę i zwijamy.
  • Roladę pozostawić aby galaretka dobrze się ścisła.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne