Rolada z owocami

Pyszna pieczeń cielęca z suszonymi owocami.

roladadania mięsne

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
170.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 145 głosów)

Składniki:

  • 1,5 kg cielęciny na pieczeń
  • 5 dag orzechów nerkowca
  • 10 dag suszonych śliwek i rodzynek
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Cielęcinę dokładnie natrzeć solą oraz pieprzem. Śliwki i rodzynki przelać wrzątkiem,
  • dobrze osączyć.
  • Mięso rozkroić tak, by powstał jeden płat. Na środku ułożyć owoce i orzeszki, pozostawiając wolne brzegi. Zwinąć mięso w roladę, dobrze obwiązać nicią.
  • Obsmażyć na rozgrzanym maśle z każdej strony, delikatnie przełożyć do formy i podlać
  • kilkoma łyżkami wody.
  • Piec około 1 i 1/2 godz. w temperaturze 170°C, od czasu do czasu podlewając powstałym sosem.

Kalorie: 170.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy