Rolada z borowikami

Mięsna rolada z grzybami.

Dodany przez:

Rolada z borowikami

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
353 kcal
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1,2 kg schabu środkowego
  • po 20 dag karkówki i mięsa drobiowego
  • 10 borowików l majeranek
  • po łyżeczce mielonego kminku i oregano
  • po 1/2 pęczka natki i koperku
  • 3 ząbki czosnku
  • olej
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Borowiki umyć, obgotować w osolonym wrzątku.
  2. Schab rozciąć tak, aby powstał duży prostokątny plaster mięsa. Lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć kminkiem, solą i pieprzem.
  3. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Natkę i koperek opłukać, osuszyć, drobno posiekać.
  4. Karkówkę i mięso drobiowe zemleć. Dodać czosnek, majeranek, oregano, natkę i koperek. Dokładnie wymieszać. Rozsmarować masę na schabie. Na wierzchu ułożyć grzyby. Ciasno zwinąć roladę, obwiązać nitką.
  5. Obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piec około godziny w temperaturze 220°C, podlewając powstałym sosem.
Grzyby mięso obiad borowiki karkówka rolada schab
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze