Rolada szpinakowo - łososiowa

Efektowna rolada dla wielbicieli zarówno łososia jak i szpinaku

Dodany przez:

Rolada szpinakowo - łososiowa

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 3.5 z 2 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • -1 opakowanie mrożonego szpinaku
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 1 łyżeczka masła
  • - 4 jajka
  • - dwa serki Almette śmietankowe lub czosnkowe
  • - łosoś w plastrach 400g ( ja dałam mniej ok 200 g)
  • - przyprawy : sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Przygotowanie

  1. Na patelni na maśle rozmrażamy szpinak, dodajemy posiekany czosnek, dusimy i przyprawiamy.Studzimy. Żółtka dodajemy do szpinaku. Białka ubijamy na sztywno. Pianę dodajemy do szpinaku i delikatnie mieszamy. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę szpinakową i pieczemy w ok 200 st. przez ok 15 minut. Upieczony i przestygnięty placek smarujemy serkiem i układamy na to plastry łososia. Zawijamy jak roladę, owijając folią do żywności. Schładzamy w lodówce kilka godzin, potem kroimy na plastry i podajemy. Smacznego.
ryby przekąska łosoś szpinak rolada
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze