Rolada serowa z nadzieniem pieczarkowym i piersią z kurczaka

Dobra przekąska na niedzielne popołudnie, jest bardzo smaczna. Polecam :)

Dodany przez:

Rolada serowa z nadzieniem pieczarkowym i piersią z kurczaka

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 4 głosów)

Składniki

  • Ciasto:
  • 6 całych jaj
  • 1/2 małego słoika majonezu
  • 30 dag żółtego sera
  • Nadzienie:
  • 3 pojedyncze piersi
  • 3/4 kg pieczarek
  • Sos:
  • 1/2 słoiczka majonezu
  • 6 łyżek ketchupu łagodnego
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz
  • musztarda, chrzan do smaku

Przygotowanie

  1. Ciasto:
  2. Zmiksować jajka, dodać majonez i starty ser. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem. Można dodać bazylię, tymianek, oregano - według gustu. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylac ciasto. Piec 20-25 minut w temp. 180 stopni C.
  3. Nadzienie:
  4. Pieczarki obgotować, po wystygnięciu pokroić i podsmażyć na 1 łyżce masła. Piersi rozbić, posolić i popierzyć.
  5. Układamy w takiej kolejności: ciasto, piersi, pieczarki.
  6. Zwijamy, jak roladę i zawijamy w papier ( jak cukierek ). Pieczemy w temp. 180 stopni C. przez 40-45 minut.
  7. Sos:
  8. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  9. Roladę można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno, z sałatką lub surówką.
kurczak ser przekąska pieczarki rolada
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze