Rolada boczkowa mocno czosnkowa

Pyszna aromatyczna domowa wędlinka :)

Dodany przez:

Rolada boczkowa mocno czosnkowa

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1,2 kg boczku surowego
  • 1 główka czosnku
  • sól, pieprz, vegeta do smaku
  • tłuszcz do obsmażenia
  • woda do podlania mięsa

Przygotowanie

  1. Boczek (jeżeli jest dosyć gruby) przeciąć na pół ale nie docinać do końca. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
  2. Mięso oprószyć solą, pieprzem i vegetą do smaku. Posmarować całe rozgniecionym czosnkiem. Zwinąć w roladę.
  3. Roladę związać sznurkiem lub spiąć szpilkami do rolad. Następnie obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu i podlać wodą. Próżyć do miękkości ok 1 godziny.
Śniadanie mięso czosnek przekąska kolacja boczek kanapki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze