Rogaliki z kremem

Rogaliki sa przepyszne.

DeseryrogalikikremPrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 165 głosów)

Składniki:

  • 1/2 litra mleka
  • 10 dag drożdży
  • 1 cukier waniliowy
  • 3/4 szklanki cukru
  • 5 jajek
  • 3/4 kostki margaryny
  • szczypta soli
  • 1,5 kilo mąki
  • krem czekoladowy(lub marmolada)

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1. Z 1/2 litra mleka,drożdży,4 łyżek mąki i 1 łyzki cukru robimy rozczyn.Pozostawiamy do wyrośnięcia.
  • 2.Margarynę rozpuszczamy.Jajka z cukrem ucieramy mikserem.Do naczynia wsypujemy mąke,dodajemy rozczyn i pozostałe składniki.Wyrabiamy ciasto.
  • 3. Ciasto wykładamy na stolnicę i dzielimy na 8 części.Każdą część rozwałkowujemy i znowu dzielimy na 8 części.Na każdą część nakładamy krem czekaladowy lub marmolade i zwijamy rogaliki.
  • 4. Blaszką wykładamy papierem do pieczenia,układamy rogaliki i smarujemy roztrzepanym jajkiem.Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180*C

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy