Risotto z łososiem

kiedy zostaje mi pieczony łosoś z dnia wcześniejszego robię rózne potrawy a to jedna z nich

dodany przez: agnieszka sb agnieszka_sb

sałatki risotto przekąski

Czas przygotowania:
10min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 145 głosów)

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu
  • kawałek pieczonego łososia
  • 1 szalotka
  • 2 marchewki
  • 1świeży brokuł lub 150 gram mrożonego
  • sól, pieprz, carry, 1 łyzka oliwy
  • opcjonalnie 1 szklanka białego wina i 1 szklanka bulionu

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Risotto z łososiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • szalotkę drobno pokroić i lekko zeszklić na oliwie dodac pokrojoną w słupki lub plasterki marchewke i różyczki brokuł, zasypać ryżem, dodać ok łyżeczki carry szczyptę soli i pieprzu, całość dokładnie wymieszać i podlewać bulionem (jeżeli nie mamy to ciepłą wodą) i winem aż ryż powoli wchłonie płyny odstawiamy pod przykryciem. Nastepnie dodajemy kawłaki ryby i podajemy. Smakuje zarówno na cipeło lub na zimno

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy