Risotto z łososiem

kiedy zostaje mi pieczony łosoś z dnia wcześniejszego robię rózne potrawy a to jedna z nich

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 szklanka ryżu
  • kawałek pieczonego łososia
  • 1 szalotka
  • 2 marchewki
  • 1świeży brokuł lub 150 gram mrożonego
  • sól, pieprz, carry, 1 łyzka oliwy
  • opcjonalnie 1 szklanka białego wina i 1 szklanka bulionu

Przygotowanie

  1. szalotkę drobno pokroić i lekko zeszklić na oliwie dodac pokrojoną w słupki lub plasterki marchewke i różyczki brokuł, zasypać ryżem, dodać ok łyżeczki carry szczyptę soli i pieprzu, całość dokładnie wymieszać i podlewać bulionem (jeżeli nie mamy to ciepłą wodą) i winem aż ryż powoli wchłonie płyny odstawiamy pod przykryciem. Nastepnie dodajemy kawłaki ryby i podajemy. Smakuje zarówno na cipeło lub na zimno
ryby warzywa obiad sałatka przekąska kolacja ryż łosoś risotto
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze