risotto_z_lososiem

Risotto z łososiem

Ocena:

4.49 (145)

  • 10 min.
  • dla 4 osób
kiedy zostaje mi pieczony łosoś z dnia wcześniejszego robię rózne potrawy a to jedna z nich

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu
  • kawałek pieczonego łososia
  • 1 szalotka
  • 2 marchewki
  • 1świeży brokuł lub 150 gram mrożonego
  • sól, pieprz, carry, 1 łyzka oliwy
  • opcjonalnie 1 szklanka białego wina i 1 szklanka bulionu

Risotto z łososiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • szalotkę drobno pokroić i lekko zeszklić na oliwie dodac pokrojoną w słupki lub plasterki marchewke i różyczki brokuł, zasypać ryżem, dodać ok łyżeczki carry szczyptę soli i pieprzu, całość dokładnie wymieszać i podlewać bulionem (jeżeli nie mamy to ciepłą wodą) i winem aż ryż powoli wchłonie płyny odstawiamy pod przykryciem. Nastepnie dodajemy kawłaki ryby i podajemy. Smakuje zarówno na cipeło lub na zimno
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne