Risotto z grzybami wegetariańskie

Pyszne risotto wegetariańskie z grzybami:)

risotto

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 192 głosów)

Składniki:

  • 1,5 szklanki ryżu
  • 2 kolorowe duże papryki
  • 1 duża cebula
  • 2 szklanki kurek
  • 2 szklanki pokrojonych pieczarek
  • 2 szklanki pokrojonych podgrzybków lub maślaków
  • 2 marchewki
  • 4 duże pomidory
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • słodka mielona papryka 1/2 łyżeczki
  • ostra mielona papryka 1/4 łyżeczki
  • 3 łyżki oleju

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Wlać olej na patelnie,dodać pokrojoną cebulę,zeszklić,następnie dodać grzyby,pokrojoną paprykę,marchewkę,dusić 10 min.
  • Pomidory sparzyć wrzątkiem zdjąć skórę,pokroić dodać do reszty,posypać papryką ,solą ,pieprzem i majerankiem,dusić razem 8 min,na końcu wsypać przepłukany na sitku ryż.
  • Dusić wszystko, aż ryż wypije cały sos wytworzony z warzyw i grzybów i potrawa będzie gęsta.
  • Smacznego:)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy