Risotto z grzybami wegetariańskie

Pyszne risotto wegetariańskie z grzybami:)

Dodany przez:

Risotto z grzybami wegetariańskie

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 1,5 szklanki ryżu
  • 2 kolorowe duże papryki
  • 1 duża cebula
  • 2 szklanki kurek
  • 2 szklanki pokrojonych pieczarek
  • 2 szklanki pokrojonych podgrzybków lub maślaków
  • 2 marchewki
  • 4 duże pomidory
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • słodka mielona papryka 1/2 łyżeczki
  • ostra mielona papryka 1/4 łyżeczki
  • 3 łyżki oleju

Przygotowanie

  1. Wlać olej na patelnie,dodać pokrojoną cebulę,zeszklić,następnie dodać grzyby,pokrojoną paprykę,marchewkę,dusić 10 min.
  2. Pomidory sparzyć wrzątkiem zdjąć skórę,pokroić dodać do reszty,posypać papryką ,solą ,pieprzem i majerankiem,dusić razem 8 min,na końcu wsypać przepłukany na sitku ryż.
  3. Dusić wszystko, aż ryż wypije cały sos wytworzony z warzyw i grzybów i potrawa będzie gęsta.
  4. Smacznego:)
warzywa obiad wegetariańska risotto obias grztby
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze