Risotto makaronowe z kurczakiem i warzywami

Przepis przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dwór Korona Karkonoszy.

Dodany przez:

Risotto makaronowe z kurczakiem i warzywami

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • - 250 g Makaronu Międzybrodzkiego ryż
  • - 150 g fileta z kurczaka
  • - 1 średnia cebula
  • - 1 średnia marchewka
  • - 1 czerwona papryka
  • - 1 żółta papryka
  • - 100 g kapusty pekińskiej
  • - 2 łyżki oliwy z oliwek
  • - 2 - 4 ząbki czosnku
  • - sól, pieprz, słodka papryka do smaku
  • - natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić.
  2. Filet z kurczaka pokroić w paseczki i podsmażyć na oliwie. Dodać pokrojoną w paseczki marchewkę, pokrojoną w kostkę cebulę i chwilkę podsmażyć.
  3. Po podsmażeniu do mięsa dodać pokrojoną w paseczki paprykę i pokrojony w plasterki czosnek. Całość doprawić przyprawami i chwilę poddusić.
  4. Na koniec dodać ugotowany makaron ryżowy, pokrojoną drobno kapustę pekińską i dokładnie wymieszać. Ciepłą potrawę wyłożyć na talerze i udekorować listkami natki pietruszki.
kurczak makaron obiad Papryka risotto
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy