steki_z_rekina

Steki z rekina.

Ocena:

4.45 (200)

  • 30 min.
  • dla 3 osób
Mój pierwszy raz z rekinem...Pyszny!

Składniki:

  • 3 spore steki z rekina
  • 3 duże szczypty pieprzu cytrynowego
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 duże szczypty soli ziołowej
  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • garść posiekanego koperku

Steki z rekina. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Steki z rekina umyć i osuszyć.Jeśli mamy mrożone to najlepiej dzień wcześniej wyjąć je z zamrażarki i rozmrażać w lodówce. Posypać pieprzem cytrynowym i solą ziołową,skropić obficie sokiem z cytryny i wstawić na ok.10 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać olej,rybę oprószyć mąką i smażyć na rumiano z obu stron .Steki są dość grube więc smażyłam dłużej przewracając kilka razy,na małym ogniu.Pod koniec posoliłam. Podałam posypane koperkiem z ryżem i warzywami z patelni.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne