Razowe racuszki z jabłkami

kuszą jabłkowym serduszkiem

Deseryracuchy

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 180 głosów)

Składniki:

  • 500 ml mleka
  • 200 g mąki pszennej razowej typ 2000
  • 270 g mąki pszennej typ 550
  • 2 jajka
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1-2 łyżki cukru
  • 4-5 dużych jabłek
  • olej do smażenia

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Przygotować dosyć gęste ciasto z mleka, mąki, jajek, cukru, cynamonu i sody.
  • Umyte jabłka obrać i pokroić – każdą ćwiartkę na 4-5 części.
  • Plastry jabłek maczać w cieście, smażyć na patelni z obu stron na rumiano.
  • Jeśli ktoś lubi wersję bardzo słodką, może posypać je przed podaniem dodatkowo cukrem pudrem lub polać konfiturami.
  • Pycha!!!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy