Ragoût z dwóch łososi

Łososiowe ragoût z warzywami.

ryba

Czas przygotowania:
15 min.
Kalorie:
300 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 171 głosów)

Składniki:

  • 50 dag świeżego łososia norweskiego
  • 2 marchewki
  • por
  • 3 łodygi selera naciowego
  • średnia cukinia
  • duża cebula
  • 40 dag wędzonego łososia norweskiego
  • 200 ml białego wytrawnego wina
  • 200 ml śmietany
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 łyżeczka curry w proszku
  • pieprz i sól

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Marchew, por, seler i cukinię umyć, obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na 2 łyżkach masła. Dodać warzywa, rozdrobnionego wędzonego
  • łososia norweskiego, wlać wino. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć ok. 5 minut. Wymieszać.
  • Świeżego łososia norweskiego pokroić na kawałki. Dodać do podsmażonych warzyw. Przykryć. Gotować 5 minut na małym ogniu. Śmietanę wymieszać z proszkiem
  • curry. Wlać do garnka, wymieszać. Gotować pod przykryciem ok. 5 minut.

Kalorie: 300

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy