Rafaello na herbatnikach

Ocena:

4.43 (199)

  • 30 min.
W moim domu często króluje to ciasto.

Składniki:

  • mleko 2 i 1/2 szkl
  • żółtka 3 szt
  • mąka 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana 3 łyżki
  • cukier waniliowy 1 szt
  • cukier 1 szkl
  • masło 300 g
  • wiórki kokosowe 250 g
  • herbatniki 4 paczki
  • spirytus do smaku

Rafaello na herbatnikach - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • W 1/2 szkl mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną.
  • 2 szkl mleka zagotować z cukrem, dodać rozmieszaną mąkę z żółtkami i ugotowaćz tego budyń.
  • Masło utrzeć dodając po łyżce wystudzonego budyniu.
  • Na końcu dodać kokos i spirytus.
  • Na blasze położyć herbatniki.
  • 1-herbatniki
  • 2-masa
  • 3-herbatniki
  • 4-masa
  • 5-herbatniki
  • 6-masa
  • Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
  • Włożyć do lodówki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne