Racuszki z młodych ziemniaczków

myślę, że nie ma osoby, która ich nie lubi:) ja uwielbiam je z cukrem i zimnym mlekiem:)

Dodany przez:

Racuszki z młodych ziemniaczków

Pączki, racuchy i faworki

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • Porcja na 10 sztuk
  • 3 duże ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1- 2 łyżki mąki pszennej, ja dałam 2 bo nie osączałam ziemniaków
  • Sól, pieprz kolorowy do smaku i ewentualnie czosnek, czasami go pomijam

Przygotowanie

  1. Połowę ziemniaków zetrzeć na drobnych oczkach a resztę na grubych oczkach tarki.
  2. Dodać olej i od razu wymieszać. Dodać startą cebulę, jajko i obie mąki, wymieszać, doprawić do smaku i usmażyć na rumiano.
Śniadanie warzywa obiad kolacja dla dzieci jajko cebula starte ziemniaki placuszki ziemniaczane
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze